ביצוע תחבולה

עבודת המשטרה בישראל היא לא עבודה קלה, והיא לעיתים דורשת מהעוסקים במלאכה “ללכלך” מעט את הידיים. העבודה המשטרתית מבוססת במידה רבה על יצירת קשרים עם אנשים, הפעלת לחצים ואפילו ביצוע תחבולה כשצריך.

צוות החקירה במשטרה נדרש בהרבה מקרים לבצע תחבולות ומניפולציות על נאשמים ונחקרים, על מנת להגיע אל האמת. מדובר בטקטיקות שונות ויש הרבה מקרים בהם צוות החקירה הולך על חבל דק במטרה להוציא הודאה על פשע, או מידע שיעזור להם לפתור את התיק.

 

ביצוע תחבולה בחדרי חקירות

ביצוע תחבולה מתבצע לרוב כאשר פרט מידע לא נכון או לא מבוסס מגיע מהצוות אל הנחקר. הנחקר, מתוך כוונה לשמור על עצמו, או להסיט את האש למקום אחר, מתוודה על האמת או מוסר פריט מידע שעוזר מאוד לחקירה. כן, מדובר בשקר, אך בהרבה מקרים, השקרים הללו הם בלתי נמנעים על מנת לפתור תיקים.

תחבולות נעשות לרוב תחת לחץ, ועל סוגים שונים של אנשים. יש אנשים שמזהים את התחבולות הללו, ואחרים שלא. בכל מקרה, התחבולות הן לגיטימיות עד גבול מסוים.

 

ביצוע תחבולה בחקירה משטרתית – לגיטימי או לא?

ביצוע תחבולה זהו תעלול שנחשב לגיטימי במסגרת החקירה המשטרתית, אך יש הרבה מקרים בהם החוקרים גם עוברים את הגבול. ישנו סיפור מפורסם על אחד מעדי המדינה נגד ראש הממשלה, לפיו החוקרים השתמשו בסוג של תרגיל מלוכלך בו איימו לחשוף מידע מפליל בנוגע לחיים האישיים של הנאשם, כך שחיי המשפחה שלו יפגעו בצורה משמעותית.

התרגיל הזה היה אינו לגיטימי בשעתו, או בכלל, ועל כך בהחלט ניתן לתבוע. במקרים כאלו, עבודה עם עו”ד פלילי היא בהחלט מתבקשת ויכולה לעזור מאוד להביא לפיצויים עבור עוגמת הנפש של הנחקר.

הכר את הפליליסטים
אלעד
אלעד​ - יוצא פרקליטות מחוז ת"א
נעם
נעם - בעל מעל 25 שנות ניסיון
נדב
נדב - תובע עירוני לשעבר
אהרון
אהרון - יוצא הפרקליטות והשב"כ

 

באילו מקרים ביצוע תחבולה הופך לאמצעי חקירה לגיטימי לכאורה?

הנושא של ביצוע תחבולה הוא לגיטימי ואף מתבקש בכמה מקרים:

  1. המשטרה נמצאת תחת לחץ של זמן לפתור מקרה, לפני שאנשים נפגעים.
  2. המשטרה נמצאת במבוי סתום
  3. המשטרה רוצה להוציא הודאה
  4. המשטרה רוצה לתפוס “דג גדול יותר”
  5. המשטרה מעוניינת לסיים את התיק במהרה

 

פגיעה בעקבות תחבולה

ישנם מקרים בהם ביצוע תחבולה הוא אינו לגיטימי ואנשים נפגעים בצורה משמעותית, הן מבחינה אישית, ואפילו מבחינה זוגית, מקצועית ואפילו חושפים את עצמם לסכנה פיזית. במקרים כאלו, יש עילה לפנייה אל עו”ד פלילי אשר יעזור לאותם אנשים לקבל את הפיצויים הראויים. בנוסף, עורך דין פלילי שמצליח לנצח במשפט של ביצוע תחבולה גם מסייע לקביעה לפיה חוקרים יחששו בעתיד שלא לבצע עבירות בחקירה כנגד נחקרים בצורה לא לגיטימית.

 

ביצוע תחבולה במגזר הפרטי

הנושא של ביצוע תחבולה יכול להיחשב גם כעבירה בכל הנוגע לקבלת הטבה או כסף לאור ניצול של אנשים תמימים. יש הרבה מקרים בהם אנשים מוכרים מוצרים במחירים מופרזים או משתמשים בתמימותם של אנשים כדי למכור להם מוצרים או שירותים שהם לא צריכים במחירים מוגזמים. לתוך הקטגוריה הזו נכנסים גם אנשי מקצוע שעובדים שלא בתום לב, ומנסים לנצל את חוסר האונים של אנשים כדי לייצר רווח גדול ובלתי פרופורציונלי.

 

טיפול בנושא

בממשלה עובדים בשנים האחרונות על שליטה בנושא ההונאות, עם דגש על האוכלוסיה המבוגרת, אך עדיין נראה שקשה מאוד למתן זאת בעזרת חקיקה, והפתרון הוא אכיפה. בנוסף, יש צורך במתן עונשים חריפים אשר ירתיעו אנשים, ולשם כך, שירותיו של עורך דין פלילי הם קריטיים. עורכי דין איכותיים יודעים כיצד לקרוא את המצב וכיצד לייצר אסטרטגיה איכותית שתעזור בהתמודדות עם האתגרים שבתוך בית המשפט.

 

ביצוע תחבולה ועבודתו של עו”ד פלילי

כדי לבצע תחבולה יש צורך בהרבה מאוד תחכום. יש לבצע עבודה שטח, לבדוק את הנקודות הרגישות של הקורבן, ולראות כיצד אפשר לייצר נזק פסיכולוגי שישיג את המטרה הסופית, בין אם זה כסף או הודאה באשמה. תחבולות יכולות להיות קריטיות וחשובות, והן יכולות להיות גם מסוכנות אם הן מגיעות מכיוון לא נכון.

עו”ד פלילי טוב מבין זאת היטב ויודע כיצד להציג את הצד של הלקוח שלו בצורה אופטימלית כדי להשיג יתרון חשוב בעת המשפט.

 

ההשלכות המשפטיות של ביצוע תחבולה

ביצוע תחבולה לא מתבצע רק מול אנשים פרטיים, כאשר יש אנשים שמנסים לרמות גם גורמים ממשלתיים כמו משרד הביטחון וביטוח לאומי, ואפילו מול מס הכנסה. כל אחד צריך לעבוד לפי חוק ולקבל בדיוק את מה שמגיע לו על פי מצבו הספציפי.

אנשים אשר מנסים להחמיר את מצבם או לשחק עם המסמכים הרלוונטיים, גם כן מבצעים תחבולה עליה הם חייבים לבוא בדין. כאשר מרמים, מזייפים ומשתמשים במידע שלא כחוק, ככל הנראה יהיה צורך בשירותיו של עו”ד פלילי שיסייע במשפט העתידי.

 

לסיכום

השאיפה של המדינה, של המשטרה וכמובן של מערכת החוק היא שאנשים לא יבצעו תחבולות באף שלב. עם זאת, הערך של הצלת חיים או מניעת פשע עומד מעל הערך הזה, ולכן זה לגיטימי במרבית המקרים בתוך חקירות. מנגד, אנשים אשר מנסים לבצע תחבולות על מנת להשיג רווח, ועושים זאת בצורה לא לגיטימית, הם אנשים שעתידים לעמוד בבית המשפט ולנסות לקבל עונש מופחת.

עבודה רבה יש עבור עורך דין פלילי בתחום התחבולות, מפני שהנושא הוא נפוץ. לכן, חשוב להצטייד בשירותי של עו”ד טוב כדי להגדיל את הסיכוי לזכות במשפט, בין אם אתם מבצעי התחבולה או הקורבן.

כל המידע המוצג במסגרת מאמר זה מובא לידיעה כללית בלבד, איננו בגדר מידע משפטי מחייב, ואין לפעול על פיו או להסתמך עליו בשום פנים ואופן. במידה ונדרשים ייעוץ משפטי, ייצוג משפטי או ליווי משפטי לטובת טיפול במקרה ספציפי, יש לפנות בהקדם לקבלת סיוע משפטי פרטני של עורך דין פלילי מורשה.

ביצוע תחבולה
ביצוע תחבולה
רוצה לשלוח את המאמר לחבר?
שתף בוואטסאפ
אודות המחבר
רוצה לחזור לחלק מסוים בעמוד?
שאלות ותשובות בנושא ביצוע תחבולה

תחבולה כנגד נאשם בפלילים מתרחשת לרוב בחדרי החקירות של המשטרה, במקרים בהם המשטרה מנסה לפתור את התיק ואינה מצליחה למצוא קצה חוט. במקרים אלו, החוקרים מבצעים בנאשם טקטיקות פסיכולוגיות מסוימות, שיכולות להיחשב לתחבולה, על מנת להגיע אל האמת ולפתור את התיק.

המשטרה רשאית לבצע תחבולות כנגד נאשם על מנת להגיע לחקר האמת, אך עד גבול מסוים. תחבולה תוכל להיות לגיטימית לכאורה כאשר מדובר במקרה שיש לפתור תוך לחץ זמן, כאשר למשטרה אין קצה חוט כלל בחקירה, כאשר המשטרה מעוניינת להוציא הודאה מהנאשם ועוד.

המשטרה רשאית לבצע תחבולות כנגד נאשם על מנת להגיע לחקר האמת, אך עד גבול מסוים. תחבולה תוכל להיות לגיטימית לכאורה כאשר מדובר במקרה שיש לפתור תוך לחץ זמן, כאשר למשטרה אין קצה חוט כלל בחקירה, כאשר המשטרה מעוניינת להוציא הודאה מהנאשם ועוד.

כאשר המשטרה השתמשה בתחבולה שאינה לגיטימית כנגד נאשם, הצעד המומלץ ביותר הוא פנייה לעורך דין פלילי. עורך הדין יוכל להשתמש בכישוריו המקצועיים ובניסיונו הרב על מנת להביא ראיות בפני בית המשפט, שיעידו על כך שהתחבולה הייתה לא לגיטימית ופגעה בחייו של הנאשם, כך שהנאשם יוכל לקבל פיצויים עבור הנזק שנגרם לו.

מידע נוסף בנושא עבירות מרמה והונאה
העונש על האזנות סתר

האזנת סתר אסורה כוללת כל הקלטה או העתקה של שיחה ללא ידיעת האנשים הנמצאים בתוכה. מותר לאדם להקליט כל שיחה בה הוא משתתף והדבר לא

קרא עוד
מהו חוק הגנת הפרטיות?

חוק הגנת הפרטיות מתבסס על חוק יסוד כבוד האדם וחירותו המעניק לכל אדם באשר הוא את הזכות לפרטיות מוגנת. הפגיעה בפרטיות מהווה עוולה נזיקית אשר

קרא עוד
מרמה והפרת אמונים

עובד ציבור בישראל נדרש על פי החוק לשמור יושר כפיים, אמון הציבור והאינטרס הציבורי. לכן כאשר עובדי ציבור, מבצעים מעשים שיש בהם משום מעילה באחריות

קרא עוד
קבלת דבר במרמה – עונש

קבלת דבר במרמה היא בין העבירות הפליליות השכיחות יותר במדינת ישראל. עבירות קבלת דבר במרמה כרוכות בהטעיה של הזולת ו / או יצירת מצג שווא

קרא עוד
קבלת דבר במרמה

קבלת דבר במרמה היא עבירה פלילית הכרוכה בהולכה שולל של הזולת או יצירה של מצג שווא שמטרתן היא להשיג תועלת או כספים, רכוש או טובות

קרא עוד
עבירות הונאה במגזר הפרטי

עבירות הונאה הן עבירות פליליות שלרובן יש מוטיב כלכלי כלשהו, כדוגמת: הונאות מס, הונאה בנקאית, תרמית המתבצעת מול גוף מוסדי כלשהו וכדומה. אף שרבות מעבירות

קרא עוד