איומים בטלפון

איומים הם נושא מפחיד מאוד, ובפרט כשמדובר באיומים המתבצעים מתוך כוונה עבריינית או עסקית, שנועדה לשבש את חייו של אדם אחר ו / או לגרום לו לעשות משהו בניגוד לרצונו. האיומים יכולים להתבצע בכמה אופנים – החל מאיום מרומז, דרך מעשה של ממש, ובחלק מהמקרים, מתבצעים גם איומים בטלפון כדי לגרום לאדם להזדעזע ולחוש באופן ממשי את הפגיעה בפרטיותו.

האיומים משבשים את שגרת חייהם של המאוימים, גורמים להם להרגיש לא בטוחים, ופוגעים מאוד באיכות חייהם, ולכן, יש להתלונן ולטפל בנגע הבעייתי הזה, לפני שהוא משתלט על החיים לחלוטין.

 

מהם איומים בטלפון?

איומים בטלפון הם די נפוצים בישראל, בה יש כמובן הרבה גורמים עברייניים ולחילופין, גם הרבה אנשים בעלי אינטרס שמעוניינים להשיג מטרה כלשהי. האיומים יכולים להיעשות בצורה מרומזת, או בצורה שלא משתמעת לשתי פנים.

חלק מהשיחות הן ארוכות וחלק קצרות, ויש לא מעט דוגמאות למקרים בהן האיומים הפכו למציאות. המטרה של המשטרה היא לאתר את המאיימים ולטפל בהם באמצעות ענישה. החוק מורה על עונש של 3 שנים ולא מפריד בין איומים בטלפון לבין איומים בסיטואציות אחרות. לכן, על אנשים ללכת ולהתלונן על איומים שהם מקבלים, מכל סוג.

 

איומים בטלפון – עבירה פלילית?

איומים בטלפון לא מתרחשים רק במישור העברייני. יש כיום המון איומים על אנשי תקשורת, בנוגע לכתבות מסוימות, וכמובן לבעלי עסקים בנושא של פרוטקשן. האיומים הם רבים ומגוונים ויכולים להגיע גם תחת הז’אנר של כבוד או מלחמת טריטוריה.

הרבה יותר קל לאיים על אנשים מהשורה באמצעות הטלפון ולהשיג את המטרה, מאשר להגיע אליהם הביתה ולהסתכן עוד יותר מבחינתם. עם זאת, יש אנשים שעבורם איום בטלפון הוא איום סרק, כאשר נותר רק לקוות שהם צודקים. כך או כך מדובר בעבירה פלילית שעונשים בצידה.

הכר את הפליליסטים
אלעד
אלעד​ - יוצא פרקליטות מחוז ת"א
נעם
נעם - בעל מעל 25 שנות ניסיון
נדב
נדב - תובע עירוני לשעבר
אהרון
אהרון - יוצא הפרקליטות והשב"כ

 

מה אפשר לעשות במקרים של איומים בטלפון?

אנשים אשר מקבלים איומים בטלפון צריכים לבצע שלוש פעולות באופן מיידי. ביצוע הפעולות הללו יאפשר להם להתמודד עם האיום, ולנסות לחזור לשגרת חייהם בצורה די מהירה, עד כמה שאפשר בנסיבות הקיימות:

  1. איסוף ראיות – על אנשים לאסוף את כל ההתכתבויות הרלוונטיות, כולל הקלטת שיחות והודעות מאפליקציות שונות, לרבות מדיה חברתית.
  2. פנייה למשטרה – תלונה במשטרה תבהיר לכוחות האכיפה שיש כאן מצב מסוכן, כאשר התזמון והבהילות של הנושא תידון גם בבית המשפט בשלב מאוחר יותר, והם עלולים להיות בעלי משמעות.
  3. התייעצות עם עורך דין עבירות איומים המתמחה בנושא בצורה ייעודית – כדי לקבל ייעוץ כיצד לפעול בצורה הבטוחה והנכונה ביותר.

 

הידעתם? איומים בטלפון יכולים להוביל לעונש מאסר של עד 3 שנים

עבירות איומים הן עבירות שיכולות להסתיים במאסר של 3 שנים, גם אם בסופו של דבר לא נגרם לקורבן כל סוג של נזק ממשי. אופי האיום הוא חשוב מאוד, שכן אם האיום הוא ממשי ומאיים על האדם ו/או קרוביו, הנושא מדיר שינה מעיניו, משנה את התנהגותו, מצלק אותו, ויש לו גם השלכות ארוכות טווח.

לכן, האיום בעצמו מהווה עבירה, ואם אכן האיום מומש, סביר שהאישום בבית המשפט יהיה חמור יותר, כמו גם הענישה עצמה. עו”ד פלילי עם התמחות ספציפית בנושא איומים בטלפון יכול לסייע לכם להשיג פיצויים ובעיקר את השקט הנפשי אותו אתם כל כך מחפשים אחרי הטראומה שספגתם.

 

איומים בטלפון וחשיבות ההתייעצות עם עורך דין עבירות איומים

איומים בטלפון נעשים כיום בצורה די פשוטה. בעבר איומים היו נעשים בצורה הדרגתית, אך כיום, כאשר מספר הטלפון של כולם הוא זמין, ויש אפליקציות שונות בהם אפשר להגיע לכל אחד, האיומים מתחילים לרוב בדרגה מאוד גבוהה של לחץ.

אנשים הם שונים אחד מהשני, ובעוד יש כאלו שלא מפחדים, יש אנשים שמתערערים באופן מיידי, נלחצים ולא יודעים מה לעשות. ההתייעצות עם עורך דין עבירות איומים במקרים כאלו יכולים לסייע לסיים את הסאגה בצורה מאוד מהירה, כפי שהלקוח היה רוצה.

 

איומים בטלפון – חובת ההוכחה

הפקטור החשוב ביותר בתוך משפט איומים בטלפון הוא כמובן ההוכחה. לא תמיד איום הוא איום של ממש, ולבטח אם הוא נעשה על ידי אדם לא סביר. איום הוא כזה, רק אם הוא אכן מתפרש כמסוכן בעיני הקורבן. עבודת ההוכחה יכולה להיות לעיתים מורכבת, שכן האיום יכול להיות מרומז.

עם זאת, בית המשפט כבר הוכיח בעבר שהוא יכול ומסוגל להתמודד עם איומים מרומזים, והוא מצליח להבדיל בין הסכנות האמיתיות לבין איומי סרק. לכן, חשוב מאוד לעבוד עם עורך דין עבירות איומים המתמחה בנושא, כדי להצליח ולהשיג את המטרה – שהיא חזרה לשגרה.

 

העבודה של עו”ד פלילי בתיקי איומים

עו”ד פלילי צריך להגיע מוכן למשפט, ולהצליח לייצר עבור השופט את התמונה האמיתית – שהיא איום, מרומז או לא, כלפי הלקוח שלו, באמצעות הראיות שיש בידו. אם האיומים הם אכן ברורים, אזי שעורך דין טוב יצטרך להוכיח את הכוונה האמיתית מאחוריהם, שכן בהרבה מקרים, איומים נאמרים ללא כיסוי.

עורך דין עבירות איומים יידע כיצד לבצע את התהליך כדי לערער את אמינותו של המאיים, ולהראות את ההשפעות על חייו של הקורבן, ובכך לייצר מצג מנצח.

 

בשורה התחתונה: איומים בטלפון הם לא משחק ילדים

איומים בטלפון הם לא משחק, ויש לקחת אותם ברצינות רבה. יש הרבה גורמים עם הרבה אינטרסים, שבהחלט יכולים לייצר נזק אך ורק בשם האיום, ואפילו לממש אותו. השמירה של החומרים, הפנייה למשטרה וההתייעצות עם עורך דין עבירות איומים בצורה מהירה יכולה להחזיר אתכם מהר אל השגרה.

כל המידע המוצג במסגרת מאמר זה מובא לידיעה כללית בלבד, איננו בגדר מידע משפטי מחייב, ואין לפעול על פיו או להסתמך עליו בשום פנים ואופן. במידה ונדרשים ייעוץ משפטי, ייצוג משפטי או ליווי משפטי לטובת טיפול במקרה ספציפי, יש לפנות בהקדם לקבלת סיוע משפטי פרטני של עורך דין פלילי מורשה.

איומים בטלפון
איומים בטלפון
רוצה לשלוח את המאמר לחבר?
שתף בוואטסאפ
אודות המחבר
רוצה לחזור לחלק מסוים בעמוד?
שאלות ותשובות בנושא איומים בטלפון

החוק בישראל מתייחס לאיומים שמתבצעים דרך הטלפון כמו לכל איום שמתבצע דרך פלטפורמה אחרת, ומחשיב איומים בטלפון כחלק מעבירת האיומים, שמהווה עבירה פלילית. כאשר אדם משמיע כלפי אדם אחר איומים בטלפון, עליו לדעת שהוא מבצע עבירה פלילית שבצידה עונש מאסר בפועל של עד שלוש שנים.

בעבר, זירת האיומים בטלפון נשלטה בעיקר על ידי גורמים עברייניים, שהיו מעוניינים לאיים על אנשים אחרים ולעיתים קרובות עשו זאת דרך הטלפון. עם זאת, בשנים האחרונות אנו רואים מקרי איומים בטלפון גם אצל גורמים אחרים, למשל כלפי אנשי תקשורת וגופי תקשורת מסוימים בנוגע לכתבות ואייטמים שהם העלו לאוויר.

ראשית כל, תמיד מומלץ להקליט את שיחות הטלפון שלכם, על מנת שתהיה לכם ראייה מכרעת לאיום במידת הצורך. לאחר קבלת האיום, איסוף הראיות זהו שלב חשוב, ועליכם לאסוף כל התכתבות או הקלטה רלוונטית. עם ראיות אלו ניתן לפנות למשטרה להמשך הטיפול, וכן לעורך דין פלילי על מנת לקבל ייעוץ משפטי.

כן. אין צורך בכך שהאיום יתממש על מנת שהוא ייחשב כעבירה פלילית, אלא רק עצם העובדה שאדם מצא לנכון לאיים על אדם אחר, בטלפון או בכל דרך אחרת, מהווה עבירה פלילית בישראל שהעונש עליה הוא עד שלוש שנות מאסר בפועל. במידה והאיום מתממש, העונש יכול להיות חמור יותר.

מידע נוסף בנושא עבירות אלימותועבירות סחיטה באיומים
סחיטה באיומים בעולם ההייטק

עולם ההייטק הוא מנוע הצמיחה של הכלכלה העולמית במאה ה- 21. חברות טכנולוגיה מובילות מפתחות פתרונות חדשניים שמשנים את חיינו ומייצרות הון עתק. אולם ההצלחה

קרא עוד
סחיטה מינית באינסטגרם

אינסטגרם – הפלטפורמה הפופולרית ברשת לשיתוף תמונות וסרטונים, הפכה בשנים האחרונות גם לזירת פשע דיגיטלית. התופעה של סחיטה מינית ברשתות החברתיות, הידועה גם במונח “סקסטורשן”

קרא עוד
סחיטה באיומים בגירושין

הליך גירושין, ידוע ככזה הטומן בחובו רגשות קשים, מתחים וכאב רב. במקרים קיצוניים, רגשות אלו עלולים להוביל להתנהגויות פוגעניות, ביניהן סחיטה באיומים בגירושין. עבירה זו,

קרא עוד
סחיטה באיומים ברשת

העולם הדיגיטלי פתח צוהר לאפשרויות חדשות, אך גם חשף אותנו לסכנות חדשות. אחת מהן היא סחיטה באיומים ברשת, תופעה רחבה ומתרחבת שמשפיעה על אנשים מכל

קרא עוד
סחיטה מינית בפייסבוק

פייסבוק הפכה לחלק בלתי נפרד מחיינו. אנו משתמשים בה כדי להתחבר עם חברים ומשפחה, לשתף רגעים מיוחדים, ולצרוך חדשות ומידע. אך לצד היתרונות הרבים, טמונה

קרא עוד