לעולם אל תגיד לעולם. כן, אדם מן המניין יכול למצוא את עצמו תחת חקירה, בין אם הוא אכן אשם במשהו ובין אם לא. בלבול, טעות בזיהוי – מצבים אלה בעלי סבירות מסוימת. אם נבחר להתעמק בעניין מעט יותר, נגלה שיש בסביבה שלנו לפחות אדם אחד, שמצא את עצמו בחקירה בנסיבות כאלה ואחרות.
בשביל שתהיו מוכנים לכל תרחיש בחיים שלכם ותדעו כיצד עליכם לנהוג אם מצאתם את עצמכם עצורים ותחת חקירה, התייעצנו עם עורך דין מעצרים, שסיפר לנו את כל מה שעלינו לדעת. כי ידע זה כוח.
זומנתם לחקירה – אל תתעלמו
גם אם קיבלתם זימון לחקירה על עבירת דרכים, להתעלם זה בהחלט לא רעיון טוב. במידה ולא יכולים להגיע במועד שנקבע לכם, תוכלו לבקש להעביר את החקירה למועד אחר.
מצאתם את עצמכם נעצרים ע”י משטרה – לא מתנגדים
נקלעתם לגמרי במקרה לקטטה אלימה, אתם חשודים בעבירה פלילית כלשהי או כל מצב אחר – חשוב להתבגר על שלב ההלם הראשוני ולא להגיב בצורה אינסטינקטיבית ביותר שהיא ההתנגדות. כן, מתנהגים בניגוד לכל מחשבה שעוברת לנו בראש ופוקדת עלינו לברוח ומתלווים אל השוטרים.
הסיבה היא די פשוטה – אם תתנגדו, אתם עלולים להגביר את החשד כלפיכם או גרוע מזה, להחמיר את המצב שנקלעתם אליו, עם האשמה בהתנגדות או תקיפת שוטרים.
מה שחשוב במצב זה, לא לבזבז זמן על הרהורים מיותרים ולפנות זה המהירות אל עורך דין פלילי מומלץ.
המשרד המוביל בישראל בתיקי עבירות פליליות
חשיבות הפנייה לעורך דין
גם במקרה שבו אתם בטוחים שישנה טעות בזיהוי ואתם לא קשורים בשום צורה למיוחס לכם, פנייה לעורך דין חשובה ביותר.
עורך דין פלילי יידע להדריך אותכם בתהליך, יידע מה, מתי וכיצד עליכם להגיד ואיך תוכלו להשאיר את החלק הפחות נעים הזה מאחוריכם במהרה. וכמה מילים בקשר לסוגי מעצרים ואיך תוכלו לצלוח את הסיפור בצורה הכי פחות טראומטית.
סוגי מעצרים
ישנם שני סוגי מעצרים – הראשון נועד עבור אדם שרק חשוד בביצוע מעשה (הכוונה שאין עדיין הוכחות חותכות לגביו) והשני הוא עבור אדם נאשם (הכוונה שכבר הצטברו הוכחות שמאפשרות לקשר באופן וודאי בין האדם לבין המעשה המיוחס לו).
- במקרה ראשון מדובר במעצר ימים – אותו ניתן להאריך בהחלטת בית משפט מספר פעמים, אך לא ניתן להאריך אותו עד אין סוף.
- במקרה שני מדובר במעצר עד סוף התהליך – אותו תהליך אמור להסתיים בכתב אישום או בשחרור העצור.
התנהגות בעת המעצר
חשוב להדגיש שיש חשיבות עליונה לשמור על קור רוח, לא להגיב לפרובוקציות (שיכולות להגיע) מצד השוטרים, לא להגיב בצורה פזיזה, לא להגיד דברים שעלולים להתחרט עליהם בהמשך (עם דגש מיוחד על צורת פנייה נאותה לשוטרים) ולפנות במהרה אל עורך דין.