מה המעסיק חייב לעשות במהלכה של תאונת עבודה

תאונת עבודה יכולה להתרחש לכל אחד בכל יום בו הולכים לעבודה, מבצעים את העבודה ואף בדרך חזרה הביתה. בכל אחד מהרגעים הללו, יכולה לקרות חס וחלילה תאונה שלא אנחנו ולא המעסיק שלו ציפינו שתקרה, אך מכיוון שהיא התרחשה באחד מהמצבים שתיארנו, היא נחשבת לתאונת עבודה. אם עברתם תאונה במקום העבודה, אתם חייבים להיות בקיאים בזכויות שלכם ובחובות של המעסיק שלכם.

 

חובות המעסיק

כאשר אדם נפגע בתאונת העבודה, הוא אינו נשאר בודד במערכה ברוב במקרים, וישנם דברים רבים שהמעסיק צריך לעשות עבורו או לעזור לו בהם. עם זאת, ישנם מקרים בהם לא ברור האם התאונה שקרתה בעבודה אכן קשורה בהכרח לעבודה (למשל – התקף לב בזמן העבודה) ואז חובות המעסיק הן אחרות. אם כן, מה המעסיק חייב לעשות במהלכה של תאונת עבודה? בואו ללמוד.

 

תנאים סוציאלים

גם אדם שנעדר בעקבות תאונת עבודה, זכאי לחלק מהזכויות הסוציאליות שלו. כך למשל, אדם שנעדר למשך שלושה חודשים ממקום עבודתו וכשחזר הודיעו לו שהוא מפוטר, יקבל פיצויים על הפיטורין שלו, במידה ועבד באותו מקום במשך שנה כולל תקופת ההיעדרות.

ישנם גם תנאים סוציאלים שאינם מעוגנים בחוק כחובה של המעסיק בעת היעדרות להחלמה מתאונת עבודה אך יכולים להיות מגולמים בחוזה האישי של העובד כמו הפרשות לפנסיה גם בתקופת היעדרות בשל תאונת עבודה.

 

ביטוח לאומי

על פי החוק, המעסיק חייב לשלם את השכר הרגיל של עובד שנפגע בתאונת עבודה עבור יום עבודה. התשלום יועבר לעובד מביטוח לאומי ולאחר מכן ביטוח לאומי גובים את הסכום מהמעסיק. חשוב לשים לב כי תביעת הביטוח היא זכותו של העובד והוא אינו מוכרח לעשות זאת.

ישנם אנשים המעדיפים לקבל דמי מחלה שעומדים על 100% לעומת דמי פגיעה מהביטוח שעומדים רק על 75%. חובת המעסיק אל מול ביטוח לאומי היא למלא את חלקו בטפסים הדרושים לחישוב דמי פגיעה.

 

ימי מחלה

חשוב לדעת כי למעסיק אסור להוריד לעובד שנעדר עקב תאונת עבודה מהתשלום שלו או מימי המחלה שלו. במידה והעובד לא הגיש תביעה לביטוח או שנמצא לא זכאי לדמי הפגיעה מביטוח לאומי, הוא יוכל לממש את ימי המחלה שלו במידה ויש כאלה ברשותו.

 

בטיחות בעבודה

במידה ונפצעתם במקום עבודתכם, וודאו היטב כי המעסיק שלכם לא התרשל בשמירה על ביטחונכם. בדקו כי אכן כל נהלי העבודה עמדו כמו שצריך וכל העובדים מסביבכם הקפידו עליהם. במידה ולא כך היה הדבר, תוכלו לתבוע את המעסיק שלכם על כך שהתרשל בעבודתו ליצור סביבת עבודה בטוחה עבור העובדים.

 

אל תפחדו לדרוש

למעסיקים שלכם יש חובות כלפיכם גם לאחר שנפצעתם במקום העבודה. אם זו הייתה תאונה שאינה כרוכה ברשלנות מצד המעסיק זה בעיקר יהיה מילוי טפסים שונים כך שאין לכם מה לחשוש מלדרוש מהמעסיק את המגיע לכם.

מעסיק

רוצה לשלוח את המאמר לחבר?
שתף בוואטסאפ
אודות המחבר
רוצה לחזור לחלק מסוים בעמוד?
מידע נוסף בנושא עריכת דין
העונש על האזנות סתר

האזנת סתר אסורה כוללת כל הקלטה או העתקה של שיחה ללא ידיעת האנשים הנמצאים בתוכה. מותר לאדם להקליט כל שיחה בה הוא משתתף והדבר לא

קרא עוד
מהו חוק הגנת הפרטיות?

חוק הגנת הפרטיות מתבסס על חוק יסוד כבוד האדם וחירותו המעניק לכל אדם באשר הוא את הזכות לפרטיות מוגנת. הפגיעה בפרטיות מהווה עוולה נזיקית אשר

קרא עוד
האזנות סתר

האזנות סתר כוללות, הקלטה, הקשבה, פיקוח או קליטה של שיחות בין צדדים שונים כאשר זו נעשית ללא ידיעתם או הסכמתם של מי מהצדדים. על פי

קרא עוד
מכשירי הקלטה סמויים

השימוש בהאזנות הסתר באמצעות מכשירי הקלטה סמויים מעוגן בחוק האזנות סתר משנת 1979 ובתיקון נרחב שהתבצע בעקבות חוק יסוד כבוד האדם וחירותו. על פי החוק

קרא עוד
מריחואנה: ההתמכרות הנפשית

בתקופה האחרונה אנו עדים למאבק ההולך וגובר ללגליזציה של סמים קלים כגון מריחואנה בטענה שהיא אינה גורמת נזק וששמן המריחואנה יכול להקל את סבלם של

קרא עוד