כיצד מתמודדים עם עורכי דין שכשלו?

ככלל, כל איש מקצוע שמספק שירותים ללקוחות מחויב לעשות זאת עפ”י סטנדרטים מסוימים תוך שמירה על מקצועיות.

במידה ואיש מקצוע מבצע את עבודתו באופן לקוי וגורם בכך נזק ללקוח מסוים, הוא חשוף בפני תביעה בגין הנזק שגרם לו בשל הרשלנות המקצועית.

 

ביטוח אחריות מקצועית – מהו?

בכדי להתמודד עם מצבים של רשלנות מקצועית, רוב אנשי המקצוע מבטחים את עצמם בפוליסה הנקראת “ביטוח אחריות מקצועית”.

פוליסה זו אמורה לשאת בנזק, באם ייגרם בשל רשלנות מקצועית של איש המקצוע ולכסות את גובה הפיצוי המגיע ללקוח בשל הנזק הנגרם שלו, באם יוכח שאיש המקצוע פעל באופן רשלני. באופן זה, אנשי מקצוע רבים מבטחים את עצמם מפני נזק שעלול להיגרם בשל רשלנות מקצועית מצידם ודואגים שיהיה כיסוי כספי באם יתרחש מצב כזה.

 

מהי רשלנות מקצועית של עורך דין?

רשלנות מקצועית מוגדרת כפעולה או מחדל של עורך דין, אשר מהווים סטייה מהתנהגות מקצועית מקובלת ושגינם, נגרם נזק ללקוח שקיבל את שירותיו של עורך הדין.

 

הבחנה בין טעות של עורך דין ובין רשלנות מקצועית

ככלל, קיימת חשיבות לביצוע אבחנה בין טעות שבוצעה ע”י עורך דין ובין רשלנות מקצועית שלו. טעות שבוצעה ע”י עורך דין שאין בה רשלנות, אינה מספקת עילה לתביעה נגד עורך הדין, בניגוד לרשלנות מקצועית, אשר הוכחת קיומה, מספקת עילה לתביעה נגדו.

 

כיצד יש לנהוג במצב בו עורך דין התרשל בעבודתו?

במצב בו ללקוח נגרם נזק כתוצאה מהתרשלות מקצועית של עורך דין, מוטלת עליו חובת ההוכחה להתרשלות המקצועית של עורך הדין וכמו כן, לנזק שנגרם לו כתוצאה ממנה. באם יגיש הלקוח תביעה נגד עורך הדין שיתרשל, אך בית המשפט יחליט כי לא נגרם ללקוח כל נזק, אזי תדחה התביעה והלקוח לא יהיה זכאי לפיצוי. לפיכך, ההמלצה היא להיעזר בעורך דין אחר לצורך הגשת התביעה כנגד הרשלנות המקצועית. באמצעות ניסיונו וכישוריו יוכל לנהל עורך הדין את התביעה עבור הלקוח באופן בו יוצגו ראיות המעידות על נזקים שנגרמו לו בשל הרשלנות המקצועית.

 

סיוע משפטי במצב בו עורך הדין כשל בעבודתו

אם נקלעתם למצב בו נגרם לכם נזק כתוצאה מהתרשלות מקצועית של עורך דין שייצג אתכם ואתם מעוניינים להגיש תביעה נגדו ולקבל פיצוי בגין הנזק שנגרם, עליכם לפעול באופן הבא:

  1. עליכם לפנות לעורך דין אחר, על מנת שייתן לכם חוות דעת בנוגע להתרשלות המקצועית ובנוגע לנזק שאתם טוענים שנגרם לכם וע”י תוכלו לקבל ממנו מידע לגבי סיכויי הצלחה שלכם בתביעה נגד הרשלנות המקצועית.
  2. לאחר התייעצות עם עורך דין, בנוגע לנזק הנגרם לכם, תצטרכו להגיש תביעה לצורך קבלת פיצוי, באם תצליחו להוכיח בתביעה כי אכן נגרם לכם נזק בשל הרשלנות המקצועית.

 

לקריאת המדריך המלא לתביעות עורכי דין, תוכלו להיכנס לאתרו של עו”ד יואב רונקין.

רוצה לשלוח את המאמר לחבר?
שתף בוואטסאפ
אודות המחבר
רוצה לחזור לחלק מסוים בעמוד?
מידע נוסף בנושא עריכת דין
העונש על האזנות סתר

האזנת סתר אסורה כוללת כל הקלטה או העתקה של שיחה ללא ידיעת האנשים הנמצאים בתוכה. מותר לאדם להקליט כל שיחה בה הוא משתתף והדבר לא

קרא עוד
מהו חוק הגנת הפרטיות?

חוק הגנת הפרטיות מתבסס על חוק יסוד כבוד האדם וחירותו המעניק לכל אדם באשר הוא את הזכות לפרטיות מוגנת. הפגיעה בפרטיות מהווה עוולה נזיקית אשר

קרא עוד
האזנות סתר

האזנות סתר כוללות, הקלטה, הקשבה, פיקוח או קליטה של שיחות בין צדדים שונים כאשר זו נעשית ללא ידיעתם או הסכמתם של מי מהצדדים. על פי

קרא עוד
מכשירי הקלטה סמויים

השימוש בהאזנות הסתר באמצעות מכשירי הקלטה סמויים מעוגן בחוק האזנות סתר משנת 1979 ובתיקון נרחב שהתבצע בעקבות חוק יסוד כבוד האדם וחירותו. על פי החוק

קרא עוד
מריחואנה: ההתמכרות הנפשית

בתקופה האחרונה אנו עדים למאבק ההולך וגובר ללגליזציה של סמים קלים כגון מריחואנה בטענה שהיא אינה גורמת נזק וששמן המריחואנה יכול להקל את סבלם של

קרא עוד