מתכון ללחם מחמצת שפלילי לנסות אותו

בריאות וטעם טוב יכולים ללכת שלובי זרוע, אם עדיין לא הפנמתם את הדבר הזה הגיע הזמן. במאמר הזה תוכלו ללמוד כיצד להכין לחם מחמצת, שהיתרונות הבריאותיים שלו ידועים לכולם, במיוחד למי שיש לו רגישויות כאלו ואחרות ולא יכול לאכול לחם רגיל. אך ניתן למצוא גם מתכונים מנצחים ללחם מחמצת טעים באמת.

 

מהם הרכיבים הנדרשים להכנת לחם מחמצת?

בלחם המדובר נשתמש בקמח מלא אך גם עם קמח לבן ביחס של 50%. נוסיף כמות של חצי כוס מחמצת לבנה. מים ומעט מלח. כמובן שניתן להמיר את הקמחים ולאפות לחם מחמצת מקמח כוסמין או שיפון.  את המחמצת עצמה ניתן לרכוש ואפשר גם להכין באופן עצמי. אבל לשם כך צריך למצוא הדרכה מדויקת.

 

כיצד מכינים את הלחם?

שלב ראשון – ערבוב בשלבים

נערבב את המצרכים. נתחיל בערבוב המחמצת במים להמסה מלאה. אם נוצרים גושים מסתבר שזה בגלל הקרירות של המחמצת. יש להמתין עד שהתערובת תגיע לטמפרטורת החדר, ואז לערבב שוב. לרוב הגושים יתמוססו ותתקבל בלילה אחידה. רק כאשר יש בידינו מים ללא גושים בכלל ניתן להתקדם לשלב הבא, זאת כדי להשיג לחם בעל מרקם אחיד.

כעת מוסיפים את הקמח, הערבוב בשלב הזה ייעשה רק לאיחוד הרכיבים ולקבלת גוש בוצי. את התוצר הזה יש להשהות למשך כשלושים דקות ויותר. לאחר המתנה זו נוסיף מלח ונערבב, את המלח מוסיפים רק בשלב הזה כדי למנוע מהמלח לפגוע בתהליכי החיבור של הרכיבים בבצק.

 

שלב שני – לישה

בשלב הבא נעבור ללישת הבצק. ללישה תפקיד חשוב מאוד ביצירת רשת חזקה שרכיבי הבצק מוטמעים בה היטב. בכל לישה יש למתוח את הבצק ואז לכווץ אותו. חשוב ללוש עד שמתקבל בצק אחיד וחלק. בלחם מחמצת ניתן להיעזר במקום לישה בשיטת הקיפולים.

 

שלב שלישי – התפחה ראשונה

זו ההתפחה הארוכה בה מתפתח גלוטן בבצק שהכנו. השמרים מתרבים והחיידקים שקיימים במחמצת עוברים לכל הבצק. בהתפחה יש להקפיד על התפחה של עד פי שנים מנפח הבצק. זאת כדי לשמור על הבצק ולמנוע מתיחה מוגזמת. בעת ההתפחה נכסה את הבצק במגבת לחה או ניילון נצמד.

 

שלב רביעי – יצירת לחם ואפייה

כעת יש לעצב לחם מחמצת בצורה הרצויה, לחמניות או כל צורה רצויה לנו. לאחר שעצבנו את הבצק יש להתפיח התפחה נוספת. רק לאחריה נוכל לעבור לשלב הסופי של האפייה. גם בשלבים אלו יש לדייק בזמנים ולעקוב ברציפות אחרי הלחם. כדי לשמור על לחם במרקם רך ותפוח.

 

לסיכום

לחם מחמצת הוא לחם טעים ובריא. ניתן למצוא מתכונים מעולים וללמוד על תהליך ההכנה. הוא דורש ידע וגם מיומנות. אלו נרכשים עם הזמן ורמת התוצרים שלכם בהכנת לחם מחמצת תלך ותשתפר.

לחמים

 

אודות המחבר

רוצה לחזור לחלק מסוים בעמוד?

מידע נוסף סביב הנושא

5 טיפים שיעזרו לך לבחור עו"ד תותח!

התפקיד של עורך דין הוא לייעץ ללקוחותיו בכל הנושאים המשפטיים שלהם, לייצגם בבתי המשפט ולהגיש עבורם תביעות והגנות. הוא יכול לעבוד בתחומים שונים כגון דיני