כיצד מתנהל הליך חדלות פירעון בהוצאה לפועל?

כשהחובות מתחילים להצטבר ולהיערם אחד אחרי השני, נראה כי מדובר בדרך ללא מוצא, העלולה לגרור אחריה השלכות כלכליות ובריאותיות כאחד. אך במקום להתייאש ולשקוע בחובות עד לקריסה כלכלית מוחלטת, המדינה מעמידה לחייבים מספר אפשרויות להשתקם ולהתחיל בדרך כלכלית חדשה, ביניהן הליך חדלות פירעון בהוצאה לפועל

 

נקלעתם לחובות?

המציאות הכלכלית המאתגרת של ימינו, הן בגלל יוקר המחיה והן בגלל התרבות המערבית המעודדת צריכה ללא מחשבה מקדימה ותכנון כלכלי נכון, הביאה לכך שאנשים רבים פונים ללקיחת הלוואות, לעיתים ללא תכנון וחשיבה מקדימה כיצד והאם יוכלו לפרוע אותן במועד הנדרש.

חובות והלוואות הם אמנם חלק משגרת החיים והמציאות הכלכלית של רבים מאיתנו, אך כאשר מדובר בהיקפי חובות משמעותיים, יחד עם חוסר יכולת להחזיר את ההלוואות הללו, הרי שניתן להיכנס בקלות לסחרחורת כלכלית שתוביל בסופו של דבר להתרסקות ופגיעה באיכות החיים הנורמטיבית שלנו.

 

הליכים משפטיים להסדרי חובות

היות ומדובר במציאות כלכלית שהפכה לנחלתן של ישראלים רבים, החוק בישראל מעמיד לרשות החייבים מספר דרכים ואפשרויות משפטיות, כפי שתוכלו לראות באתר https://www.yml-law.co.il, בכדי להתמודד עם המציאות הזו ולצאת לדרך כלכלית חדשה, מחושבת ואחראית.

אפשרויות משפטיות אלו נראות למתבונן מהצד כמו מתן פתח להתחמקות מעמידה בתשלומים, אך למעשה חשוב להבין כי במרבית המקרים מדובר באנשים נורמטיביים, אשר עשו טעויות כלכליות שלא במזיד והמטרה שלנו כחברה היא להחזיר אותם למעגל הכלכלי ולשקם אותם ואת משפחתם במקום להביא לנפילתם המוחלטת. כמו כן, הסדרים אלו מאפשרים לזוכים לקבל החזר מסוים מסך החובות, במקום שלא יקבלו דבר.

 

חדלות פירעון בהוצאה לפועל

אחת הדרכים המשפטיות הנפוצות ביותר שהחוק הישראלי מעמיד לטובת החייבים, היא הליך חדלות פירעון, או בשמו המוכר הנוסף – הליך פשיטת רגל, המתבצע במקרים מסוימים בבית המשפט ובמקרים אחרים אצל הוצאה לפועל (כאשר החייב הוא יחיד ולא תאגיד וחובותיו עומדים על סכום גבוה מ – 50,000 ₪ ונמוך מ – 150,000 ₪).

לניהול הליכי חדלות פירעון בהוצאה לפועל ישנם יתרונות רבים, ביניהם קיצור משמעותי של זמני ההתנהלות, שירות נגיש במידה רבה הן לחייבים והן לנושים ותהליך המתנהל באופן יותר אמפטי מאשר במסגרת בית המשפט, מקום המיועד לרוב להכריע במקרים מורכבים וקשים יותר.

 

ניהול הליך חדלות פירעון בהוצאה לפועל

בשלב הראשון וכיאה לגופי המדינה השונים המאופיינים בבירוקרטיה רבה, כדי לפתוח בהליך חדלות פירעון בהוצאה לפועל נדרש להגיש בקשה מתאימה ולשלם את האגרה הנדרשת. אמנם מדובר בשלב הראשון והבסיסי, אך יש להקדיש לו את מלוא תשומת הלב הראויה ולהיעזר בעורך דין מקצועי ומנוסה, בכדי שהבקשה תיקלט ותיענה כראוי ולא תידחה על הסף.

לאחר מכן, מתנהל משא ומתן בין הצדדים לגבי הסדר התשלומים ודיון משפטי (בבית המשפט או אצל לשכת הוצאה לפועל), כאשר בסופו של תהליך ולאחר עמידה בתנאי התשלום יתקבל צו הפטר וסגירת התיק בהוצאה לפועל.

הליך חדלות פירעון בהוצאה לפועל

 

אודות המחבר

רוצה לחזור לחלק מסוים בעמוד?

מידע נוסף סביב הנושא

5 טיפים שיעזרו לך לבחור עו"ד תותח!

התפקיד של עורך דין הוא לייעץ ללקוחותיו בכל הנושאים המשפטיים שלהם, לייצגם בבתי המשפט ולהגיש עבורם תביעות והגנות. הוא יכול לעבוד בתחומים שונים כגון דיני